Bursa Gezilmesi Gereken Yerler

Bursa gezilmesi gereken yerler konusunda ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olarak biliniyor. Zaman içerisinde meydana gelen gelişmeler ile birlikte insanlar artık dünya genelinden ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini gezmek için sürekli olarak burayı ziyaret ediyorlar. Bizlerde sitemiz içerisinde sizler için bunları incelemek üzere hareket geçmiş bulunuyoruz. Bursa tarihi yerleri ile de meşhur şehirlerimizden birisidir. Osmanlı’nın temellerinin atıldığı ve hala tarihi dokusunu yitirmemiş olan Türkiye’nin en modern şehirlerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor.

Uludağ
Uludağ

Uludağ

Bursa’nın dünya genelinden en çok ziyaretçi alan kayak merkezlerinden birisidir. Yıllar yılı eşsiz konaklama alanları ile kar dönemlerinde herkese maksimum hizmeti sunmuştur ve kayak severlerin dünya genelinde ki uğrak mekanlarından birisidir. Teleferik ile ulaşım sağlanması ayrıca en güzel yanlarından birisi olarak da dikkat çeker. Kısacası Türkiye genelinde kış turizmi açısından en mükemmel bölgelerdendir.

Reşat Royal Kültürpark
Reşat Royal Kültürpark

Kültürpark

Bursa’nın en geniş alana yayılan ve mükemmel konsepti ile dikkat çeken yeşiller ile dolu parklarından birisi olarak dikkat çeker. Bursa Atatürk Stadyumu’na paralel bir şekilde ilerleyen ve bununla birlikte içerisinde mükemmel ötesi mekanlar ve lunapark ile de insanlara her türlü imkanı sunan eşsiz mekanlardan birisi olarak da dikkat çeker diyebiliyoruz.

Mudanya
Mudanya

Mudanya

Mudanya Ateşkes Antlaşması’nın imzalandığı tarihi önemi en büyük Bursa ilçelerinden birisidir. Bununla birlikte kıyı şehri olduğundan dolayı yaz aylarında Bursa halkının sürekli olarak ziyaret ettikleri mekanlardan birisi olarak da dikkatleri çeker. Özellikle kıyıya paralel balık lokantaları ve eğlence mekanları ile de Bodrum deneyimini Bursa’da yaşamanıza imkan tanıyor.

Tophane
Tophane

Bursa Tophane

Tophane, eşsiz Bursa manzarasını ayaklarınızın altına serebilecek kadar yüksekte yer alan mükemmel ötesi mekanlardan birisi olarak da dikkat çekiyor. Bununla birlikte eski dönemlerde kalan Askeri Toplar yukarıdaki resimde de görebileceğiniz üzere hala buradadır ve bahçe içerisinde bir adet türbe yer alır. En çok ziyaret edilen mekanlarından birisi olarak da dikkat çeker diyebiliriz.

Bursa Kapalıçarşı
Bursa Kapalıçarşı

Kapalıçarşı

Bursa şehrinin yıllardan beridir tarihi dokusunu korumaya devam eden meşhur kapalıçarşısı ülkemiz genelinde kendi ünü ve namı ile devam ediyor. Görüntüsünden ziyade Bursa’nın meşhur havlularını bulabileceğiniz ve bununla birlikte eşsiz bir lezzet olan pideli köfte lezzetini dahi en iyi yerlerden yiyebileceğiniz mükemmel ötesi mekanlardan birisidir. Kısacası kalitesini her anlamda ortaya koyan bir mekandır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir