Yüz Yüze Filmi İzlenmesi Gerekenlerden

Yüz Yüze filmi 1996 yılında Hollywood filmlerinden birisi olarak çekilmiş ve aslında ciddi anlamda ilgi görmüş yapımlardan birisi olarak da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. John Woo filmlerinden birisi olarak dikkat çeke ve hala internet üzerinde de en çok izlenen filmlerden birisi olarak dikkat çeken bu film, iki usta aktörü yan yana getiriyor. Bu iki usta aktör hala günümüzün hemen hemen tüm filmlerinde en çok aranan isimlerinden birisi olarak da dikkatleri çekiyor desek yanılıyor olmayız.

Yüz Yüze Filmi
Yüz Yüze Filmi

John Travolta ve Nicolas Cage isimlerini bir araya getiren mükemmel ötesi filmlerden birisi. Filmin konusundan kısaca bahsetmek istiyorum. Sean Archer (Nicolas Cage), FBI ajanları içerisinde en başarılı olanlardan birisidir ve dönemin en meşhur ve acımasız suikastçisi olan Castor Troy (John Travolta)’un peşindedir. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de sıcak bir yaz gününde ailesi ile piknik yaparken küçük oğlunu acımasızca öldürmesidir. Kendisi profesyonel bir katil ve kesinlikle duygularını aldırmış.

Face Off
Face Off

Dedektif Archer bir yolunu bulur ve Troy’u öldürür. Ancak Troy, ölmeden önce Los Angeles şehrinin merkezine nükleer bir bomba yerleştirmiştir. Troy’a ait bir ekip mevcut ve bu ekibe sızmanın bir yolunu bulmak zorunda. Zira kimse henüz Troy’un öldüğünü bilmiyor. Archer, bu görev için Troy’un yüzünü alır ve yaşamına görev uğruna bir katil gibi devam etmek zorundadır. Eşini bırakarak bu görev için yüz değiştirir ancak bilmedikleri bir şey var. Troy ölmüyor ve kendisi de bu yüz naklini yapan ekibi kullanarak Archer’ın yüzünü naklediyor.

Face Of Nicolas Cage
Face Of Nicolas Cage

Kısacası filmin başında iyi karakter Nicolas Cage iken ilerleyen süreçte bu durum tam tersine dönüyor. Troy aslında iyiyken kötü durumuna düşüyor. Üstelik bu operasyon gizli bir operasyondu ve bunu bilen herkes Troy tarafından öldürüldü. Artık FBI ajanı Archer için her şey çok daha zor ve bir o kadar karmaşık olacaktı. Troy, Archer’ın yüzü ile evine gidiyor, eşi ile yatıyor ya da daha birçok farklı konu sıralanabilir.

Konusu ve işlenişi itibari ile mükemmel ötesi filmlerden birisi. Face Off filmi adı ile de bilinen bu harika yapım hala benim arada sırada izleyip hatırlamak istediğim arşiv filmlerinden birisi durumunda. Sizlere de mutlaka izlemenizi önerebileceğim mükemmel ötesi bir John Woo filmi. CD olarak alıp izlemeniz çok daha iyi olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir