2014 Yılının En Güzel Romantik Aşk Filmleri

2014 yılı romantik aşk filmleri sayısı bakımından az gözükse de yıl içerisinde vizyona giren The Fault in Our Stars ve The One I Love gibi güzel filmler de yer alıyor. Bakalım 2014’ün en güzel aşk filmleri hangileri?

The Fault In Our Stars ( Aynı Yıldızın Altında )

The Fault In Our Stars ( Aynı Yıldızın Altında )
The Fault In Our Stars ( Aynı Yıldızın Altında )

John Green‘nin filmle aynı ismi paylaşan The Fault in Our Stars kitabından uyarlanan filmin, 2014 yılının en güzel filmlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca John Green’in çekim boyunca çoğu sete gelerek destek verdiğini de belirtelim.

Film akciğer kanserine yakalanmış ve oksijen tüpüyle gezmek zorunda olan Hazel ile beyin tümörü yüzünden bacağını kaybeden Augustus karakterlerinin Kanserli hastaların destek gurubunda tanışmasıyla başlıyor ve  Hazel ile Augustus karakterlerinin birbirleri üzerinden hayata tutunma çabaları ve aşklarını ele alıyor.

Aşk ve Ölüm temalı daha önce bir çok film çekilmiş olabilir fakat bu filmin, Hazel Grace Lancaster karakterini canlandıran Shailene Woodley ve Augustus Waters karakterini canlandıran Ansel Elgort‘un performansları ile klişelikten çıktığına inanıyorum. Son olarak filmde geçen “Gök kuşağını görmek istiyorsan yağmura katlanmalısın” cümlesiyle sizi baş başa bırakıyoruz.

Not: Filmin sonunda beklenmedik sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

The One I Love ( Tek Aşkım )

The One I Love ( Tek Aşkım )
The One I Love ( Tek Aşkım )

2. sıramızda The One I Love (Tek Aşkım) filmi yer alıyor. Yazıya başlamadan önce filmin hangi kategoriler içerisinde yer aldığına biraz baktım ama çoğu site bilim kurgu kategorisini yazmamış. Eğer izlemediyseniz ve bu yazıyı okuduktan sonra izlemeye karar verirseniz bilim kurguya dayalı olduğunu unutmayın.

Filmimizin karakterleri Ethan ve Sophie bozulmak üzere olan ilişkilerini toparlamak için bir psikologa başvururlar. Psikologlarının tavsiye ettiği tatil yerinde birbirlerinin yansımalarıyla karşılaşınca işler ilginç bir hal alacaktır.

Film iki kişi üzerinden dönüyor. Ethan karakterini Mark Duplass, Sophie karakterini Elisabeth Moss canlandırıyor. İki başrol oyuncusu da farklı iki karakterleri canlandırsa da iyi iş çıkarmışlar diyebiliriz. Mark Duplass’ın canlandırdığı karakterler daha etkin olsa da Elisabeth Moss albenisiyle(güzel olduğunu düşünmüyorum ama bir albeni mevcut) açığı kapatmış.

Aslında filmin konusu izlemeye değer fakat bilim kurgu kısmını güzel bağlayamadıklarını düşünüyorum. Yansımaları kısmını biraz daha detaylandırabilseler, filmin sonunu daha güzel bitirebilir ve en azından bir kaç yıl tavsiye edilen filmler arasında kalabilirlerdi. Yine de izlenmesi gereken filmler arasında olduğunu düşündüğümüz için tavsiye ediyoruz.

If I Stay ( Eğer Yaşarsam )

If I Stay ( Eğer Yaşarsam )
If I Stay ( Eğer Yaşarsam )

Gayle Forman tarafından yazılmış, filmle aynı isme sahip If I Stay ( Eğer Yaşarsam ) adlı kitaptan uyarlanan film dokunaklı bir aşk hikayesini ele alıyor.

Mia Hall hayatının aşkı Adam ya da müzik hayalleri arasında kalmışken ailesi ile çıktığı bir yolculukta trafik kazası sonucu ölüm ile yaşam arasında sıkışacaktır.

Tamamiyle romantizm ile dram üzerine kurulmuş bir film. Filmdeki çoğu sahneyi daha farklı filmlerden izlediğinizi fark edebilirsiniz.Sanki bir cover yapmışlar gibi… Her ne kadar film biraz daha genç yaştaki kitleye hitap etse de Mia Hall karakterini canlandıran yetenekli ve güzel oyuncu Chloë Grace Moretz ve çellolar sayesinde 2014 yılında izlenebilecek Aşk filmleri arasına girdi diyebiliriz.

That Awkward Moment ( Müzmin Bekarlar )

That Awkward Moment ( Müzmin Bekarlar )
That Awkward Moment ( Müzmin Bekarlar )

2014 aşk filmleri açısından kısır geçtiği için araya biraz da romantik komedi serpeceğiz. Ayrıca her zaman romantik dram filmlerindense romantik komedi filmlerini tercih etmişimdir. That Awkward Moment ( Müzmin Bekarlar ) filmi tamda bu kategoriye uygun diyebiliriz.

Film için erkeklerin gözünden ilişkileri anlatıyor diyebiliriz. Üç samimi arkadaşın yaşadıkları farklı türlerdeki ilişkileri konu alıyor yani üç farklı ilişki teması içeriyor. Eminim bir tanesinde kendinizi bulacaksınız.

That Awkward Moment ( Müzmin Bekarlar ) filmi için -her ne kadar klasik amerikan romantik komedilerine benzese de- beğendiğimi söyleyebilirim. Arkadaş grubuyla izleyebileceğiniz ve bazı sahnelerde gerçekten çok eğlenip bazı sahnelerde ise duygulanacağınız bir film.

Genç oyunculardan kurulu kadrosu için de iyi bir iş çıkardıklarını düşündüğüm filmde, Daniel karakterindeki Miles Teller ve Ellie karakterindeki Imogen Poots’un oyunculukları başta olmak üzere tüm oyuncular başarılı bir performans sergilemişler.

Ek olarak tam beklediğimi bulamadığım ama izlenebilir seviyede olan Endless Love ( Sonsuz Aşk ) ve izleme fırsatı bulamadım ama tarafıma tavsiye olarak gelen Barefoot (Yalınayak ) filmlerini ekleyebilirsiniz.

Not: Sizden gelen “Aslında şu filmde iyiydi” dönüşlerinizi bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir