7. Koğuştaki Mucize Filmi

7. Koğuştaki Mucize Filmi

2013 Güney Kore yapımı 7. Koğuştaki Mucize filmi, bu güne kadar izlediğim en iyi Asya filmleri arasında. Mutlaka izlenmesi gereken yapımlardan olduğunu düşündüğüm için, film hakkında  fazla detay vermeden konudan biraz bahsedelim:

Lee Hwan Kyung ‘un yazdığı ve yönettiği 7.Koğuştaki Mucize filmi, kızını çok seven zihinsel engelli bir babanın ( Lee Yong-Goo) işlemediği bir cinayetle suçlaması ve hapse gönderilmesini konu alıyor.

Filmin ana karakteri Lee Yong-Goo zihinsel engelli olmasına rağmen kızını mutlu edebilmek için çabalayan bir babadır. Yong-Goo, kızının istediği Sailor Moon (Ay Savaşçısı) çantasını almaya çalışırken ona yardımcı olan küçük kızın ölümüyle kendisini cinayet suçlamasıyla karşı karşıya bulur. Haksız yere suçlanan karakterimiz, en azılı suçluların gönderildiği 7 numaralı koğuşa konur, küçük kızı ise yetiştirme yurduna gönderilir. Kızından ayrı kalmak istemeyen Yong-Goo, kızını da hücreye getirmek ister ve koğuş arkadaşlarının da yardımıyla olaylar gelişir…

Yaklaşık iki saat boyunca zihinsel engelli olan bir babanın ve kızının hikayesinde yer yer kahkahalar atacak, yer yer de gözünüzden akan yaşları sileceksiniz.

Mizahın ve Duygusallığın Kore tarzı muhteşem harmanı olan “7. Koğuştaki Mucize” sadece Asya filmleri sevenlerin değil, tüm sinema severlerin belleğinde yer alması gereken, başyapıt olarak değerlendirilebilecek bir film.

Filmin IMDB Puanı: 8,2

Yazı için  Cansu Hazel Özcan ‘a teşekkür ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir